פינות האוכל הן חלק בלתי נפרד מחיי כל משפחה. בין אם אתם עוברים לדירה חדשה לגמרי, או פשוט מעוניינים להחליף את פינת האוכל הנוכחית – ההתלבטות לא פשוטה! אנחנו כאן למענכם/ן. במאמר זה, נספק לכם טיפים: מה צריך לבדוק לפני הקנייה, במהלכה, איך בכלל אחליט באיזו פינת אוכל לבחור? שאלות רבות עומדות לפנינו, מבטיחים לענות על כולן.
דגשים ראשוניים – מה לבדוק לפני הרכישה?
עוד לפני ההגעה לחנות, כבר נכנסנו “לשדה הקרב”. נצטרך לבצע מספר בדיקות ראשוניות, אותן סיכמנו עבורכם “על רגל אחת”:
- מדידות: לפני הכל, מוטלת עלינו החובה למדוד את אזור פינת האוכל. לצורך המדידות, מטר פשוט יוכל להספיק לנו – בדקו אורך ורוחב (אפשר גם גובה, למתעקשים). כמו כן, במדידותיכם קחו בחשבון כיסאות לפינת אוכל: כמה מהם אוכל להכניס? בצעו את ההתאמות הנוכחיות לפי המדידות.
*המלצה אישית: תמיד קחו לכם “מרווח ביטחון”. השאירו כמה מטרים אקסטרה, מי יודע מה עלול להשתבש.
- תקציב: קבעו לעצמכם תקציב מסודר, עם אפשרות לחריגה מקסימלית. לא תמיד היקר הוא הטוב ביותר, ועדיף ש־”ניסגר” על מחיר מקסימלי מלכתחילה. התחשבו בצרכים שלכם, אין שום סיבה שבעולם לבזבז מעבר להם.
- *צבע / סגנון מועדף: לא מדובר בעניין שהוא חובה, אך בהחלט מומלץ לקבל החלטה מוקדמת – איזה צבע יתאים לאזור הישיבה? לאיזה סגנון שולחן אתם נוטים? שולחן משפחתי וחמים? שולחן לאירוחים תכופים ורחבים? היינו ממליצים “לעשות לעצמכם טובה” ולחשוב על כך מראש, כך תחסכו זמן רב בהתלבטות בחנויות.
ועוד! אולם, זוהי רק ההקדמה… כעת, נעבור לרכישה עצמה.
טיפים חשובים לרכישת פינת אוכל
לאחר ההכנות המפרכות בבית, הגיע רגע האמת. ועכשיו, איך תוכלו לבחור מהמבחר הגדול? הנה כמה טיפים ממנו אליכם, שיקלו עליכם בהתלבטות:
- פינת אוכל עגולה / מלבנית / מרובעת – ההחלטה החשובה ביותר. לכל סוג יש יתרון / ייעוד משלו:מצד אחד, פינת אוכל עגולה היא משפחתית, חמימה וקטנה יחסית (מתאימה בעיקר לאזורי ישיבה קטנים, אם כי קיימות גם פינות אוכל עגולות גדולות יותר). אם ארוחות משפחתיות קטנות וחביבות הן השימוש העיקרי לפינת האוכל, פינת אוכל עגולה בהחלט תתאים לכם!ומנגד, פינת אוכל מלבנית/מרובעת מתאימה לאזורי ישיבה רחבים, ארוכים יותר. זוהי פינה המותאמת לאירוחים גדולים יחסית (למשל פגישות עסקיות גדולות וכו’), ופחות למפגשים אינטימיים.
- עמידות השולחן – טיפ זה רלוונטי במיוחד אם יש ילדים קטנים בבית. בדיוק במקרים כאלו, נזדקק לשולחנות מעט יותר עמידים: לשריטות, לחום, לקור, למים וכו’. אם עמידות ללחות ולמים הנה תנאי סף עבורנו, הסיבית (MDF – עץ תעשייתי מוכר) תהיה חומר מושלם לשולחן שלכם. נשמע לכם “זול”? תמיד קיימת האופציה לציפויי קרמיקה מדהימים, אשר עמידים בפני קור, חום ולחות. שימו דגש חשוב על כך – חבל ששולחן שהשקענו בו מחשבה רבה ייהרס במהרה.
- שולחן נפתח – אם ביום-יום שולחן פינת אוכל ישמש לארוחות משפחתיות, ורק מדי פעם (לעיתים די רחוקות) לאירוח גדול יותר – בהחלט שווה לשקול שולחן נפתח. כך, בשגרה השולחן לא “יתפוס” יותר מדי שטח, אלא בדיוק מתי שנצטרך.שימו לב: אם נבחר במשטח אבן (לצורך הדוגמה), נוכל “להיפרד לשלום” ממנגנוני הרחבה. לכן, חשוב מאוד לבחור בחומר המתאים, במידה ונרצה שולחן נפתח. וודאו כי המנגנון הפתיחה נכלל בשולחן – זה לא מובן מאליו.
- חומר מתאים לשימוש – בחירת החומר של פינת האוכל איננו עניין של “מה בכך”. על מנת לבחור בחומר המתאים ביותר עבורנו, נצטרך לענות על כמה שאלות אישיות:
- האם ילדים קטנים משחקים בבית? אם התשובה חיובית – ככל הנראה, חומר כמו זכוכית / עץ לא עמיד פשוט לא יתאים לכם. בכל זאת, מדובר בסכנה של ממש (לשולחן ולילדים).
- האם השולחן יהיה נייח / נייד? במידה ותידרשו להזיז את השולחן ממקום למקום, מומלץ שלא לבחור בחומר כבד מדי, כמו: פלדה, עץ מלא ועוד.
- עד כמה חשוב לכם עיצוב השולחן? אם תשובתכם היא “חשוב מאוד”: היינו ממליצים ללכת על חומרים יוצאים מן הכלל ביופיים, כדוגמת עץ האלון, ציפויי קרמיקה, חומרים דמויי בטון מעוצבים ואלומיניום (הוא מהמם!). מנגד, אם הפן הנ”ל פחות משנה לכם, ייתכן שגם סיבית / פלסטיק מסוים יספיקו לכם כחומר הגלם. אם כך, אל תקדישו לסעיף זה יותר מדי מחשבה.
- אחריות – כמו בכל מוצר, חשוב מאוד לוודא שיש לנו “כיסוי” במקרה שמשהו ישתבש. תקופת האחריות הנהוגה לפינות אכילה היא באזור השנה. אם חנות מסוימת טוענת ש־”אין אחריות על מוצרים כאלו”, התרחקו ממנה כמו מאש.
לסיכום
עד כה, עסקנו בהסברים התיאורטיים: איך אוכל לבחור, כיצד “אצא” מההתלבטויות הסבוכות בבחירה, מהם הטיפים העיקריים לרכישה. כעת, הגיע השלב המעשי, אשר נמצא אך ורק בידכם. עשו השוואת מחירים, חפשו פינות אוכל במבצע, מצו עד תומם את כלל הטיפים שנתנו לכם – וגם אם זה נשמע קלישאתי, הם בהחלט “ישמרו” עליכם, ויכוונו אתכם לבחירה הנכונה.
בהצלחה. הכדור “במגרש שלכם”.